У мешканців Бориспільського району формується добра традиція отримувати державні акти на приватизацію землі
У селі Іванків справжнє свято. 160 чоловік стали повноцінними власниками своїх земельних ділянок. Багаторічні очікування, ходіння по кабінетах та пусті обіцянки чиновників нарешті закінчилися. Голова райдержадміністрації Анатолій Ольшанський (на знімку) особисто вручив людям державні акти на право власності на землю.
До сільського клубу іванківчани почали збиратися завчасно. Всі чекали нового керівника району, який працює всього півтора місяці, але став відомий у районі своєю активністю і бажанням бути близьким до людей. До цього голови райдержадміністрації не дуже їздили особисто по селах і мало спілкувалися з людьми. Тому на п’яту годину в приміщенні вже не було де яблуку впасти. Ніхто не хотів пропустити таку подію. Чекати довго не довелося. До президії вийшли голова сільської ради Анатолій Тур, голова райдержадміністрації Анатолій Ольшанський, начальник відділу земельного кадастру Олександр Васюков та керівник апарату райдержадміністрації Віктор Павленко.
У привітальному слові Анатолій Ольшанський розповів присутнім, що Президент України дав доручення усім керівникам повернутися обличчям до людей, повернути їхню довіру до влади, а довести це можна тільки конкретними справами. «Тому ця зустріч це не одноразова акція і не піар, а звичайна системна робота, спрямована на вирішення найболючіших питань мешканців району. Саме у Бориспільському районі приватизація землі є проблемою №1, і з цього ми починаємо. Сьогодні в районі на державні акти чекають іще понад 5000 чоловік і роботи в нас дуже багато», — наголосив він.
Мало хто з присутніх втримувався від емоцій. Когось переповнювала радість, а у когось наверталися сльози на очі. Микола Чорноіван тремтячими руками показував нам свій земельний акт і навіть не до кінця вірив, що його митарства закінчилися: «Я більше восьми років чекав на цю подію. До кого тільки не звертався, але все марно. Комерційна фірма обіцяла зробити швидко. Взяли 750 гривень та й по всьому. Ми з родиною вже втратили надію, але, на щастя, нова влада продемонструвала неабияку повагу до нас. Сподіваюся, що вона і далі так працюватиме».
Сільський голова Анатолій Тур також не приховував свого задоволення, оскільки раніше і пенсіонерам, і молодим доводилося їхати в Бориспіль займати з п’ятої ранку черги біля кабінетів відділу земельного кадастру та мучитися там цілий день. Бувало, кого із пенсіонерів звідти забирала «швидка», бо не вистачало здоров’я вистояти в душному коридорі. А тут селяни почувалися комфортно, адже сам голова району приїхав до них і у сільському клубі особисто вручав довгоочікувані документи. Такі жести люди цінять понад усе.
У свідомості людей сформувався стійкий стереотип, що корінь зла криїться саме серед чиновників, які працюють із землею. Але новопризначений керівник відділу земельного кадастру Олександр Васюков запевнив, що все це в минулому, бо вже тільки за цих півтора місяці мешканці Бориспільського району отримали понад 600 земельних актів. «Протягом наступного місяця ми плануємо видати близько тисячі актів, а до кінця року ще три тисячі. Думаю, що наступного року черга в районі зникне», — зазначив він.
Керівник апарату райдержадміністрації Віктор Павленко повідомив, що у районі з’явився сall-центр і кожен мешканець району може телефонувати і розповідати про свої проблеми чи проблеми села, і адміністрація дуже оперативно реагує на такі звернення. У такий спосіб ми формуємо зв’язок з людьми, переймаємося їхнім життям і забезпечуємо авторитет влади.
Фото надане Бориспільською РДА.