Адже тут, у Рівненському міському парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка, відбувся Фестиваль робітничих професій, який з метою популяризації робітничих професій серед молоді організували Рівненський обласний центр зайнятості та управління освіти і науки ОДА.
У цей затишний куточок Рівного цього дня прийшло чимало людей. Адже в рамках фестивалю працювала виставка-ярмарок виробів народного вжитку, демонструвалися моделі зачісок та святкового одягу, надавалися безплатно перукарські послуги... А на літній естраді виступали художні колективи профтехосвіти.
Водночас на фестивалі обласна служба зайнятості представила широкий спектр своїх послуг: працював мобільний центр зайнятості, надавалися консультації з працевлаштування, підбору працівників, професійного навчання, написання резюме, пошуку роботи за допомогою новітніх інформаційних технологій, проводилося тестування з метою вибору професії. За допомогою Інтернет-порталу Державної служби зайнятості охочі могли ознайомитися з базою вакансій не лише на Рівненщині, а й в Україні.
Але найбільше глядачів було біля експозиції Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Майстер-класи з ковальства, лозоплетіння, столярної справи, вишивання, проведені викладачами та майстрами навчального закладу, наочно показали, яких умінь можна набути, опанувавши робітничу професію. Так, ковалі під керівництвом майстра виробничого навчання Сергія Торулі творили металеві дива. А за порадами майстра Валентини Голуб навіть найменші змогли на очах у тат і мам виготовити свої перші плетені вироби — невеличкі кошички (на знімку). Навколо ж майстринь Оксани Мирончук, Ольги Давидової, Лілії Давидюк не меншало тих, хто із захопленням спостерігав процес народження візерунків з використанням сучасних вишивальних машин. Тут же демонструвалися і прийоми ручної вишивки стрічками. Майстер виробничого навчання Зеновій Крошний з допомогою слухачів курсів показував процес роботи на деревообробних верстатах.
Під час фестивалю гостям та колегам з професійно-технічних навчальних закладів було презентовано роботу творчої лабораторії дизайну і художнього проектування виробів одягового та інтер’єрного призначення. Робота лабораторії спрямована на розвиток творчих можливостей, ініціативи та дослідницьких навиків слухачів у період навчання. Крім того, у мобільному консультаційному пункті можна було ознайомитися з великим спектром навчальних послуг, які надає Рівненський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.
Рівне.
Фото Ольги ТОКОВОЇ.