Це підтвердили фінальні матчі чемпіонату дитячо-юнацької футбольної ліги
На ужгородському стадіоні «Авангард» відбулися фінальні матчі чемпіонату дитячо-юнацької футбольної ліги (ДЮФЛ) Закарпаття серед юнаків 1998—1999 років народження. Загалом у сезоні 2009—2010 років за вихід до фінальних четвірок у двох вікових групах змагалися 62 дитячі команди. До фінальної частини вийшло лише вісім. Головний приз змагань розігрували юні гравці ФК «Мукачеве» та команди «Талісман» (с. Береги, Берегівський район). Цікаво, що команда мукачівських хлопчаків, яка перед цим брала участь у престижному турнірі в Італії, де їхніми суперниками були однолітки з «Ювентуса», «Мілана» та клубів Німеччини, Іспанії і Франції, — була на рік молодша від своїх суперників. За безкомпромісною боротьбою на головній спортивній арені краю спостерігали також голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида, керівники футбольних дружин області, відомі в минулому футболісти Андрій Гаваші, Матвій Бобаль та інші.
Варто зазначити, що одинадцяти-дванадцятирічні підлітки продемонстрували на стадіоні «Авангард» футбол, який приємно вразив численних уболівальників. Юні спортсмени продемонстрували технічну, комбінаційну та, що головне, вдумливу гру. На Закарпатті є чимало футбольних талантів і фінальний турнір це ще раз підтвердив. Із рахунком 1:0 перемогу святкувала команда «Талісман». У матчі за третє місце ДЮСШ м. Рахів із рахунком 3:0 перемогла гравців ДЮСШ м. Мукачеве. Про це «Голосу України» повідомили у прес-службі ОДА.
Переможців змагань привітав керівник краю Олександр Ледида:
— Символічно, що фінал чемпіонату ДЮФЛ відбувається одночасно із матчами чемпіонату світу з футболу. Переконаний: у багатьох учасників нинішніх змагань є велике футбольне майбутнє. Можливо, вже через кілька років хтось із хлопчаків одягне футболку збірної України і відстоюватиме честь нашої держави.
Денис Чегіль, капітан ФК «Талісман», отримав із рук голови облдержадміністрації кубок за перемогу у чемпіонаті ДЮФЛ Закарпаття сезону-2010.
Кращим голкіпером турніру оргкомітет чемпіонату визнав Валентина Гецка («Талісман»). Кращим захисником став гравець СОК ДЮСШ м. Мукачеве Артур Граб. Приз кращого півзахисника дістався Роману Папаризі (ДЮСШ м. Рахів), який своєю грою викликав овації на трибунах. Керівництво області нагородило юних футболістів-переможців дипломами, грамотами, медалями, кубками, солодощами, комплектами м’ячів.
Закарпатська область.