«Наші європейські партнери зрозуміли логіку планів української влади з модернізації країни, для якої необхідно технології й обладнання з Європи, а отже, це гарантія збільшення товарообігу в певних секторах промисловості на тривалу перспективу». 
Так Прем’єр-міністр Микола Азаров під час учорашнього засідання уряду прокоментував результати засідання Ради з питань співробітництва Україна—ЄС, яке відбулося в Люксембурзі. Водночас він зазначив, що керівництво ЄС підтвердило своє бажання поглиблювати співпрацю з Україною, а також підтверджує як першочергові завдання формування зони вільної торгівлі, підписання угоди про асоціацію та вихід на безвізовий режим поїздок наших громадян до країн ЄС. Прем’єр повідомив, що в Люксембурзі обговорювали судову та адміністративну реформи в Україні, також ішлося про енергетичні реформи. Зокрема, висловивши чітку зацікавленість в модернізації української газотранспортної системи, європейці цікавилися перспективами ухвалення закону про ринок газу, оскільки «для них це принципове, базове питання для співробітництва». Ураховуючи це, уряд уже під час учорашнього засідання розглянув законопроект «Про ринок газу», оскільки його ухвалення відкриває шлях до участі ЄС в модернізації вітчизняної ГТС. М. Азаров сказав, що відповідні переговори можуть розпочатися вже 25 червня. А також він додав, що одночасно триває робота в цьому напрямі і з Росією.
Глава уряду повідомив, що провів переговори з президентом Європейського інвестиційного банку, котрий «запропонував серйозні кредити на реалізацію інфраструктурних проектів, в тому числі для Євро-2012». До того ж М. Азаров згадав «попередню владу», котра «протягом двох років не спромоглася затвердити інвестиційні угоди, підписані з Європейським інвестиційним банком».
Серед інших нагальних завдань прем’єр акцентував увагу на необхідності ухвалення нової редакції Бюджетного кодексу, щоб «проект бюджету на 2011 рік можна було формувати на новій законодавчій базі, яка передбачає збалансоване підвищення фінансової самостійності регіонів», та на якнайшвидшому опрацюванні в парламенті поданого урядом проекту Податкового кодексу.
Також учора Кабмін розглянув Концепцію державної цільової програми реформування державного управління та державної служби на 2011—2015 роки. «Ні для кого не секрет, що на сьогодні державне управління ще не відповідає європейським стандартам, воно неефективне, надмірне, централізоване, громіздке та закрите від суспільства, повноваження міністерств і відомств, з одного боку, розмиті, з другого — багато в чому дублюються», — підкреслив прем’єр. Щоправда, на те, якими насправді можуть бути стандарти державного управління, вказує позавчорашнє призначення на посаду першого заступника глави Київської міськдержадміністрації міністра житлово-комунального господарства Олександра Попова. Бо хоч прем’єр і зазначив, що в такий спосіб уряд зміцнює столичну владу, та насправді це може означати, що Партія регіонів, не здобувши необхідної для отримання владних повноважень підтримки киян, перебирає владу в столиці іншими методами.
Віце-прем’єр-міністри України Володимир Сівкович, Віктор Тихонов, Володимир Семиноженко.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.