Голова Ради міністрів АРК Василь Джарти розпорядився організувати робочі групи, щоб створити реєстр самозахопників землі. «Ми хочемо з кожною ділянкою розібратися — її захопили люди, яким справді необхідна земля, чи це бізнес», — сказав Василь Джарти. За його словами, до складу робочих груп увійдуть і представники меджлісу кримських татар. За офіційним даними, на півострові захоплено близько 1,3 тисячі гектарів землі.
Самою лише природою на півострів туристів уже не заманиш
Голова Верховної Ради АРК Володимир Константинов відвідав із робочою поїздкою Коктебель. На старті курортного сезону глава кримського парламенту вирішив перевірити, наскільки готове місто до прийняття відпочивальників. Зокрема, він зазначив, що, незважаючи на вже наявну велику кількість російських заявок, навіть це популярне курортне селище не може забезпечити повну завантаженість протягом усього сезону.
«Ми, кримчани, балувані. Звикли, що всі все одно до нас їдуть. А сьогодні Крим далеко не такий привабливий для туристів, як за колишніх часів. І виїжджати винятково на природних і кліматичних умовах у півострова вже не вийде», — сказав Володимир Константинов. На його думку, сьогодні кримським курортам потрібен ефективний маркетинг.