Проект Податкового кодексу включено до порядку денного поточної сесії Верховної Ради України. Це рішення підтримали 239 народних депутатів.
«Країна без Бюджетного і Податкового кодексів жити далі не може», — заявив головуючий на ранковому засіданні парламенту в середу Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк під час обговорення питання щодо включення проекту Податкового кодексу України до порядку денного поточної сесії.
А. Мартинюк при цьому нагадав, що «протягом останніх десяти років створювали 20 чи 30 спеціальних комісій» з питань опрацювання цієї проблеми, і «кожний уряд, який приходив, клятвено обіцяв», що зробить усе, щоб країна жила за новим Податковим кодексом.
Перший заступник Голови Верховної Ради висловив прохання, щоб профільний комітет у середу, 16 червня, на своєму засіданні почав працювати з відповідним законопроектом і відкрив тим самим правовий шлях для розгляду Податкового кодексу парламентом у сесійній залі.
Реагуючи на репліки щодо дотримання процедури та термінів розгляду цього питання профільним комітетом, А. Мартинюк висловив переконання в тому, що Податковий кодекс буде ухвалено протягом поточної сесії, враховуючи, зокрема, ймовірність внесення змін до календарного плану. «Ситуація закінчиться тим, що ми внесемо зміни в календарний план, продовжимо сесію, і я вам гарантую, що до закінчення цієї сесії Податковий кодекс буде ухвалено», — заявив Перший заступник глави парламенту.
Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.
Збільшиться роль місцевих рад
Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендує парламенту прийняти урядовий Бюджетний кодекс у першому читанні. Про це на прес-конференції повідомила член профільного комітету, народний депутат від КПУ Алла Александровська. За її словами, це рішення відповідає Регламенту Верховної Ради. 
Вона зазначила, що Комуністична партія України виступає проти зменшення відповідальності та участі парламенту в бюджетному процесі. «Ми не хочемо бути лише статистами, і будь-який народний депутат, незалежно від того, до якої фракції він входить, відстоюватиме відповідальність і контроль Верховної Ради за бюджетним процесом», — сказала Алла Александровська. Водночас, говорячи про позитиви урядових змін Бюджетного кодексу, парламентарій зауважила, що в ньому передбачається збільшення ролі місцевих рад. 
А народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Володимир Бондаренко переконаний, що в Бюджетному кодексі нівелюється роль парламенту. «Зокрема, йдеться про неможливість Верховної Ради відхилити наданий документ та відкидається його розгляд у третьому читанні», — зазначив він. Також народний обранець наголосив, що в Бюджетному кодексі є позиції, які дають право Кабінету Міністрів — без консультацій з парламентом — змінювати окремі статті. Володимир Бондаренко повідомив, що нинішній Бюджетний кодекс розроблявся без участі законодавчого органу влади.