Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендує парламенту прийняти урядовий Бюджетний кодекс у першому читанні. Про це на прес-конференції повідомила член профільного комітету, народний депутат від КПУ Алла Александровська. За її словами, це рішення відповідає Регламенту Верховної Ради. 
Вона зазначила, що Комуністична партія України виступає проти зменшення відповідальності та участі парламенту в бюджетному процесі. «Ми не хочемо бути лише статистами, і будь-який народний депутат, незалежно від того, до якої фракції він входить, відстоюватиме відповідальність і контроль Верховної Ради за бюджетним процесом», — сказала Алла Александровська. Водночас, говорячи про позитиви урядових змін Бюджетного кодексу, парламентарій зауважила, що в ньому передбачається збільшення ролі місцевих рад. 
А народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Володимир Бондаренко переконаний, що в Бюджетному кодексі нівелюється роль парламенту. «Зокрема, йдеться про неможливість Верховної Ради відхилити наданий документ та відкидається його розгляд у третьому читанні», — зазначив він. Також народний обранець наголосив, що в Бюджетному кодексі є позиції, які дають право Кабінету Міністрів — без консультацій з парламентом — змінювати окремі статті. Володимир Бондаренко повідомив, що нинішній Бюджетний кодекс розроблявся без участі законодавчого органу влади.