Хокей. КХЛ та ФХУ досягли згоди у питанні проведення матчів ліги на території України. Таке рішення ухвалене в результаті візиту офіційної делегації Континентальної хокейної ліги у складі її віце-президента з хокейних питань Володимира Шалаєва та директора з питань організації і проведення спортивних заходів Дмитра Курбатова.

«Я зустрічався з президентом ФХУ Анатолієм Брезвіним, — розповів пан Шелаєв. — Ми обговорили низку питань, які стосувалися вступу української команди до КХЛ. Гадаю, ця зустріч була плідною для обох сторін. Принаймні ми дивимося в наше спільне майбутнє з оптимізмом».

Також віце-президент КХЛ висловив своє занепокоєння ситуацією, що склалася навколо реконструкції київського Палацу спорту. «Ми відвідали Палац спорту і, зізнаюся, рівень оптимізму зменшився. Видно, що підготовчі роботи ведуться, але цього замало. Нам потрібно знати точні дати початку та завершення реконструкції». Віце-президент ФХУ України В’ячеслав Завальнюк повідомив про вимоги Федерації до хокейного клубу «Будівельник»: «Перед всіма командами, які мають намір виступати в чемпіонатах інших країн, ми ставимо вимогу участі команди в чемпіонаті України. Також не забуваємо і про дитячо-юнацьку школу. Хочемо, щоб молоді хокеїсти бачили перспективу свого розвитку саме в Україні і не від’їжджали за кордон. Тому співпраця ХК «Будівельник» з однією із ДЮСШ була б дуже доречною», — сказав він.

Володимир Шалаєв заявив про можливу зміну Дивізіону, в якому виступатиме українська команда. «У нас є намір перевести київську команду до Дивізіону Боброва, де суперниками «Будівельника» стануть московські клуби — ЦСКА, «Спартак» та «Динамо», пітерський СКА та ризьке «Динамо». Такий крок спричинив би величезний ажіотаж в Україні та й у Москві. Повірте, в столиці Росії встигли засумувати за українськими командами. Проте це рішення ще не прийняте і остаточно про переведення «Будівельника» до Дивізіону Боброва говорити зарано».