Історія з пошкодженням «Тризуба» на Говерлі має несподіване продовження. Після того, як спеціально створена слідчо-оперативна група відкинула версію про вандалізм, яку до того розтиражували ЗМІ, і зробила висновок, що «причиною часткових відламів верхнього елементу пам’ятного знака «Тризуб» є агресивний атмосферний вплив високогірного клімату, що супроводжується різкими і постійними змінами температури, а також вітровими, дощовими (в т. ч. сніговими) навантаженнями», про що вже повідомляв «Голос України», з’явилися нові дані про цей інцидент. 21-річна киянка Оксана Демиденко сама розповіла про те, що мармуровий символ «Тризуб» на горі Говерла пошкодився після того, як вона вирішила його обійняти. «8 травня ми з друзями пішли на екскурсію на Говерлу. 
Там вирішили сфотографуватися біля тризуба. Я стала біля нього, охопила рукою і... знепритомніла. Коли опритомніла, руки й голова вже були забинтовані. Друзі доставили мене в яремчанську міськлікарню, там мені зашили рани і сказали, що в мене струс мозку». Дівчина провела у лікарні три дні.
А допоміг встановити істину батько потерпілої, який, начитавшись публікацій на тему пошкодження символу, подзвонив у редакцію однієї з газет і розповів, як насправді це сталося. У відділенні хірургії яремчанської лікарні чергова медсестра, звіривши дані у реєстраційному журналі, підтвердила, що з 8 до 10 травня у них на лікуванні справді перебувала пацієнтка Оксана Демиденко. Відтак і друзі Оксани, які були з нею на Говерлі, підтвердили розповідь батька. «Оксана навіть не встигла скрикнути! Тризуб просто звалився їй на голову, і вона впала, як підкошена. Ми кинулися до неї, почали приводити до тями. Поряд перебувала інша група туристів, серед них і лікар. Він надав Оксані першу допомогу».
У міліції запевнили, що дівчину ніхто в руйнуванні держсимвола не звинувачуватиме. «Оксана може навіть подавати позов до суду на Карпатський національний природний парк, щоб отримати компенсацію за шкоду здоров’ю», — вважає начальник ЦГЗ УМВС в Івано-Франківській області Василь Гультайчук.