Дві тисячі вінничан отримають роботу на новій кондитерській фабриці, будівництво якої розпочато на околиці Вінниці. Загальна вартість проекту 560,5 мільйона гривень.
За словами міського голови Вінниці Володимира Гройсмана, левову частку робіт виконуватимуть будівельні підприємства міста. Це передбачено в укладеній інвестиційній угоді. Крім того, інвестор взяв на себе низку зобов’язань щодо прокладення мереж каналізації, газо- та електропостачання, зв’язку, а також капітального ремонту вулиць, які ведуть до будівельного майданчика. Найважливіше зобов’язання, за словами міського голови, — створити на новому підприємстві не менше двох тисяч робочих місць.
Це буде друга кондитерська фабрика у місті над Південним Бугом. На першій, яка є найбільшою в державі, виробляють щомісяця близько 10 тисяч тонн солодкої продукції. На новій фабриці планують виготовляти майже 15 тисяч тонн солодощів за такий само період.
У рамках будівництва кондитерської фабрики передбачено також спорудження молочного комбінату на території Вінницького району. Тут працевлаштують ще п’ятсот трудівників.
Вінниця.
На знімку: на цьому будмайданчику за 3 роки з’явиться кондитерська фабрика.
Фото Олександра Лапіна (Укрінформ).