Прокуратура Одеської області взяла під контроль гучну справу про торгівлю дітьми в Комінтернівському районі. Нині учасникам організованого злочинного угруповання, до складу якого входили медики й чиновники, висувається обвинувачення по ч. 2 с. 368 — одержання хабарів в особливо великих розмірах.
Під хабарами, як передає прес-служба прокуратури Одеської області, маються на увазі винагороди, які учасники ОЗУ одержували від третіх осіб в обмін на новонароджених.
Нині одну з робітниць Комінтернівської районної лікарні, що налагодила продаж дітей, узято під варту за рішенням Приморського райсуду Одеси. Другому учасникові ОЗУ, чиновникові з райдержадміністрації, визначено запобіжний захід у вигляді 10-денного затримання, що може бути змінено на взяття під варту до початку судового процесу.
Нагадаємо, співробітники відділу по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС в Одеській області на початку червня викрили організоване злочинне угруповання, що торгувало новонародженими дітьми. До складу банди входили чиновники однієї з райдержадміністрацій Одеської області, співробітники обласної та районної лікарень. Правоохоронці з’ясували, що, починаючи з 2008 року, зловмисники незаконно позбавляли батьківських прав малозабезпечених матерів, а після продавали дітей третім особам за ціною від 3 до 10 тисяч доларів. У хід ішли фіктивні документи, зокрема, підроблені посвідчення про смерть дітей, липові довідки про стан їхнього здоров’я, направлення до дитячих будинків, куди діти так і не потрапляли.
У ході перевірки медзакладу, співробітники якого були причетні до ОЗУ, з’ясувалося, що в ньому відсутні четверо дітей, які в цей час уже були продані. Крім цього, правоохоронці почали перевірку за фактами «зникнення» з лікувальної установи ще 17 малят.