Цьогорічний бюджет Дніпропетровська на 230 мільйонів гривень більший, ніж торік, а загалом він становить 2 мільярди 182 мільйони гривень. Держава більш як удвічі зменшила вилучення до загальноукраїнської скарбниці (з 240 мільйонів у 2009 році до 117 — у нинішньому), але розслабитися не дозволила. 
Найслабшою ланкою кошторису, за словами міського голови Івана Куліченка, є показники темпів зростання доходів Дніпропетровська, розраховані Міністерством фінансів України на рівні 27 відсотків (у середньому по Україні цей показник удвоє нижчий — 13,4 відсотка). З такими розрахунками не погоджуються ні депутати, ні міський голова Іван Куліченко і проситимуть прем’єра переглянути необґрунтовано завищену норму.
Серед найпріоритетніших напрямів у нинішньому плані соціально-економічного розвитку міста будуть дороги, екологія та електротранспорт. «Вперше ремонтувати міські магістралі допомагатиме область, — зазначив Іван Куліченко. — Загалом на поточний та капітальний ремонти доріг буде спрямовано 116 мільйонів гривень бюджетних коштів». Понад 30 мільйонів із цієї суми — кошти обласного бюджету, загальний обсяг доходів і видатків якого на 2010 рік сягає майже 4,3 мільярда гривень. Дніпропетровськ отримав фінансування з області не тільки на ремонт доріг, а й на екологічні програми. Вирішення цих проблем міста було названо у числі пріоритетів обласного кошторису. Виділити ці кошти, а також збільшити видатки практично в усіх галузях, що мають соціальну складову (у сфері охорони здоров’я, наприклад, на 24,3 відсотка, у сфері освіти — на 21, на соціальне забезпечення та соціальний захист населення — на 26,5 відсотка), стало можливим завдяки тому, що вперше за останні роки з обласного бюджету не вилучатимуть кошти до державної скарбниці.