Віктор Тарєльнік очолює Петропавлівську районну раду, що на Дніпропетровщині.
Названа на честь апостолів Петра і Павла першими поселенцями, які у 1775 році заснували тут військову слободу, Петропавлівка здавна славилася ремеслами. Пізніше, коли були розвідані родовища кам’яного вугілля, тут почали будувати шахти.
І в усі часи у цих краях вирощували хліб і займалися тваринництвом.
Покоління, яке тепер називають ветеранами, вписало яскраву сторінку в історію свого району. Варто лише сказати, що дев’ять із них були удостоєні високого звання Героя Соціалістичної Праці, троє — Степан Дейнека, Петро Шеліпов, Григорій Крамарчук — у роки Великої Вітчизняної війни стали Героями Радянського Союзу, а Василь Набока і Степан Скиба — повними кавалерами ордена Слави. Тридцяти двом ветеранам війни, яких нещодавно вітали з 65-річчям Перемоги, разом з іншими подарунками дісталася й передплата на «Голос України». Спасибі за це голові райради, а також керуючій справами Ганні Булатбековій, головам селищної та сільських рад.
— У кожній сім’ї є свої герої, завдяки яким стала можливою перемога над фашизмом. Мій батько у великій родині був наймолодший. Сім його братів воювали, і тільки один повернувся додому. Пройшов воєнними дорогами і їхній батько — мій дід. Нікого вже немає, — розповідає Віктор Тарєльнік. — Тепер від нас залежить, щоб пам’ять про цей подвиг з роками не міліла.
Дніпропетровська область.