Теніс. Буча (Київська область). Спорткомплекс «Кампа». ХХVІІ Міжпарламентський турнір. Участь брали команди Швейцарії, Італії, Грузії, Словенії, Росії, Угорщини, Хорватії та України.
Ми вже повідомляли в першому репортажі, що завдяки третьому призовому місцю на попередніх змаганнях українського дуету у складі народних депутатів Павла Костенка та Андрія Кожемякіна, нинішній турнір доручили провести в Україні. І його, повірте, організували на найвищому рівні. Велика заслуга в цьому Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму (голова Павло Костенко).
— Ми зачаровані Києвом, місцем турніру, гостинністю українців, — сказала кореспондентові єдина жінка, котра грала на першому номері, депутат парламенту Грузії Хануна Ачиаурі. — Все відбулося на найвищому рівні. І за це господарям велика подяка.
Подібне можна було почути геть від усіх учасників. До речі, комітет традиційно патронує солідні заходи з баскетболу, боротьби, опікується знаменитим міжнародним турніром із художньої гімнастики «Кубок Дерюгіної», свого часу організував на столичному НСК «Олімпійський» грандіозне свято 50-річчя Олега Блохіна, на яке зібралися футбольні «зірки» з усього світу.
А тепер про підсумки турніру. Його переможцями стали Павло Костенко, Андрій Кожемякін (Україна), котрі переграли (2:0) команду Словенії і відібрали у неї чемпіонський титул. У поєдинку за третє місце Італія перемогла Росію — 2:0. Наступні змагання відбудуться 2011 року в Хорватії.
На знімку: переможці турніру Андрій Кожемякін і Павло Костенко.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.