Одразу два тривожних повідомлення надійшли із медичних установ Донеччини. У Макіївці 65-річний пацієнт лікарні завдав ножові поранення трьом своїм знайомим, з якими лежав в одному відділенні. 
Пенсіонер пояснив, що напередодні між ним і потерпілими стався конфлікт, тож дідусь вирішив помститися. Під час післяобіднього сну він із ножем прослизнув до палати. Очевидцем став один із пацієнтів, який погукав медсестер. Тетяна Захаренко та Лідія Кірікова не розгубилися, а змогли ізолювати і затримати запального чоловіка до приїзду міліції і надати першу допомогу пораненим. Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце пригоди, застала в палаті трьох потерпілих із пораненнями різного ступеню тяжкості. За виявлену громадянську мужність начальник міського управління міліції Юрій Колибєлкін оголосив подяку медикам та нагородив їх цінними подарунками. До речі, нещодавно аналогічний випадок трапився ще в одній макіївській лікарні: там старша медсестра відділення травматології затримала зловмисника, який зарізав ножем подругу-пацієнтку.
А от у Дзержинську довелося вгамовувати раніше судимого громадянина після того, як він прийшов до лікарні провідати свого батька. Син перебував у стані алкогольного сп’яніння і був налаштований дуже агресивно. Пізніше відвідувач пояснив свою агресію тим, що п’ять років тому в цій же клініці померла його мати. Провину за смерть чоловік покладав на лікарів. Тепер же родич пацієнта звинуватив чергового лікаря-хірурга у спробі «загубити батька». Після того, як відвідувач вихопив ніж, медики натиснули на тривожну кнопку. Наряд Горлівського міжрайонного відділу державної служби охорони, який прибув за викликом, загасив конфлікт. Побачивши правоохоронців, порушник викинув ніж і намагався сховатися в темних коридорах. Затримали втікача у приміщенні санвузла, де той забарикадувався. Тепер 37-річний дзержинець нестиме кримінальну відповідальність.