13 червня у Вінниці поховали голову обласної організації Національної спілки журналістів Володимира Лисенка. Прощалися з ветераном журналістики в редакції газети облради «Вінниччина», де свого часу працював Володимир Лисенко і з якою не поривав зв’язків до останніх днів життя.
Лицарем честі назвав колегу голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко. Він залишив по собі унікальну працю — книгу «Журналісти Вінниччини». «Такого видання нема у жодному іншому регіоні, — наголосив Лубченко. — У ньому зібрано матеріали про майстрів засобів інформації Вінниччини, починаючи з 20-х років минулого століття і до наших днів. Книгу вже підготовлено до друку. Справа честі для нас усіх — знайти кошти, щоб вона побачила світ».
Володимир Лисенко був одним з ініціаторів відкриття у місцевому педагогічному університеті спеціальності «Журналістика». Щороку проводив конкурси журналістської майстерності і радів кожній журналістській удачі молодого чи вже досвідченого колеги.
— Я назвав би його героєм журналістики, — каже Герой України, депутат Вінницької облради Анатолій Пачевський. — У співавторстві з Володимиром Лисенком ми видали декілька книг, одна, на жаль, залишилася у рукописі. Працюючи з ним, я дивувався його вмінню розгледіти душу людини, бо він сам мав золоте серце, через яке сприймав чужий біль.
Лише кілька днів Володимир Лисенко не дожив до свого сімдесят другого дня народження. Колеги внесли пропозицію започаткувати обласну премію імені Володимира Лисенка і нагороджувати нею молодих журналістів краю.