Минулого тижня на масандрівському пляжі екологи провели серію акцій, мета яких — привернути увагу до проблем Чорного моря.

Так, кримські дайвери разом із працівниками пляжу очистили дно. Також аматори підводного плавання презентували міську програму створення комплексу штучних рифів в Ялтинській затоці. Її розробку здійснюють громадська організація «Аквасфера» і управління екології виконкому Ялтинської міськради.
Комплекси штучних рифів є дієвим засобом очищення прибережних вод, тому що це — природні фільтрати. Крім того, не секрет, що останніми роками популяція мідій у Чорному морі катастрофічно скоротилася, а саме вони — головні санітари моря. Причинами скорочення чисельності цих молюсків стала поява в Чорному морі таких хижаків, як, наприклад, рапан. Не останню роль у знищенні мідій відіграв і вилов риби шляхом донного тралення, після якого на дні залишається пустеля. Рифи стануть нездоланною перешкодою для тралів. На думку фахівців «Аквасфери», якщо все піде нормально й буде знайдено кошти, то основою комплексу можуть стати кілька затоплених суден. Це, у свою чергу, стане принадою для туристів, що захоплюються дайвінгом.