Підрозділи МНС України, інших міністерств та відомств, приватних організацій невдовзі поповнять 388 висококваліфікованих фахівців — випускників Львівського інституту безпеки життєдіяльності. Тут пролунав останній дзвоник. Тепер у молодих спеціалістів попереду напружена робота.
Як завжди, вручення дипломів відбувалося врочисто, в інститут з’їхалися колишні випускники, серед яких чимало відомих людей, приміром, міністр з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь Єнвер Барієв. А загалом навчальний заклад за роки свого існування підготував 25 тисяч фахівців, із яких 38 стали генералами.
І молоді люди, на плечі яких лише впали дві маленькі зірочки, теж мріють про великі перспективи і серйозні подвиги. До речі, вони вже сьогодні здатні вирішувати величезне коло питань із забезпечення безпеки наших громадян, адже отримали не лише добрі знання, а й чималий практичний досвід. За період навчання вони стажувалися в пожежно-рятувальних підрозділах України та у споріднених навчальних закладах Польщі, Франції, Німеччини, інших країн, до того ж брали безпосередню участь у ліквідації масштабних надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, що виникали в нашій державі. Цікаво, що двоє випускників навіть захистили дипломи французькою мовою і така практика у навчальному закладі продовжиться і розшириться.
На знімку: молоді випускники Львівського інституту безпеки життєдіяльності.
Фото Антона КРУКА.