11 червня Мелітопольський міськрайонний суд визначив міру покарання двом молодикам, які 2 червня 2009-го, щоб пограбувати відділення Ощадбанку, підірвали його. Тоді постраждало 38 людей, у тому числі і двоє дітей. Адвокати засуджених вважають вирок — 14 та 11 років ув’язнення — надто суворим, а прокурор — надто м’яким. Іншими словами, тепер майже гарантований новий розгляд в порядку касації.
Цікаво, що організатор злочину вже фігурував у гучній «вибуховій» справі. Невдалі експерименти у власній квартирі коштували 20-річному парубку пальців на руці. Інші жителі багатоповерхівки тоді не постраждали, тому один із райсудів Запоріжжя не став суворо карати «бомбіста». Хоча слідство знайшло у нього і спеціальну літературу, і навіть наміри підірвати ДніпроГЕС.
«Сімейних деспотів» відправлятимуть на перевиховання
У Запоріжжі міліція всерйоз взялась за проблему насильства у сім’ї. Всіх, хто помічений у застосуванні фізичної сили до власних домочадців, спочатку офіційно попереджатиме дільничний, а потім — після другого «сигналу», міліція забезпечить прибуття такої особи на «перевиховання». Відбуватиметься це безкоштовно, у межах програми Запорізького обласного центру соціальної допомоги. У центрі з «сімейними деспотами» працюватимуть психологи, соціологи та юристи.