Зі словами безмежної вдячності ми, представники ради ветеранів Кам’янця-Подільського, хочемо звернутися через нашу улюблену газету «Голос України» до міського голови Анатолія Нестерука, до службовців відділів та управлінь, а також до підприємців-благодійників та всіх, хто демонструє велику шану й повагу до нас, ветеранів, і загалом до старшого покоління, яке не шкодувало своїх сил, працювало, боролося, віддавало сотні тисяч життів на фронтах заради миру та спокою на нашій землі.
Те, що і влада, й громадяни нас глибоко поважають, ми найбільше відчули під час святкування 65-ї річниці Великої Вітчизняної війни.
 Навряд чи ще десь в Україні в невеликому місті зуміли влаштувати відзначення цієї дати з таким небувалим розмахом. Усіх ветеранів поздоровили вдома, вручили ювілейні медалі та подарунки; ми побували на численних зустрічах у навчальних закладах. Ми були вражені, яку велику роботу з патріотичного виховання проводять у школах. Діти ведуть літописи, відкриваються музеї, взято шефство над багатьма фронтовиками. Як подарунки учні нам вручали й передплатні квитанції на «Голос України». Ми разом співали фронтових пісень. Тож до самого дня 9 Травня наше і молоде покоління стали, наче найближча рідня.
У цей день місто вразило нас до глибини душі. На реконструйованому лише за два тижні, і це за відсутності бюджету, міському стадіоні у святкуванні взяли участь кілька десятків творчих колективів. А це понад чотири тисячі чоловік. Від військових курсантів — до вихованців дитсадків. Як злагоджено вони виступали, як продумали кожен момент автори сценарію! Дійство показало всю історію війни, продемонструвало героїзм воїнів і вдячну пам’ять нащадків. Нас, фронтовиків, підвезли колоною, кожного на «іменній» машині, з почтом. Більш як двадцять тисяч жителів Кам’янця-Подільського зібралися на стадіоні, щоб віддати данину шани солдатському подвигу. Ми не могли стримати сліз радості.
На запрошення Анатолія Нестерука прибули голова Хмельницької обласної державної адміністрації Василь Ядуха, заступники Леонід Гураль та Лілія Бернадська, заступник голови обласної ради Олег Хавронюк. Василь Ядуха запевнив, що влада робить усе можливе, щоб ветерани Великої Вітчизняної, діти війни, солдатські вдови — люди соціально незахищені — не почувалися забутими. «Ми зробимо все, щоб наші ветерани не лише у дні святкування Великої Перемоги, не лише в Рік ветерана відчували до себе увагу й повагу. Ми протягом усього вашого життя будемо вас шанувати, оточувати синівською любов’ю і турботою». До речі, гості теж відзначили, що ніде в області не було такого грандіозного святкування.
У нашому рідному місті ми справді повсякчас відчуваємо надзвичайно гарне ставлення до нас. Маємо два соціальні центри — «Надія» та «Довголіття», показові на всю Україну, де можна пройти реабілітацію, отримати безкоштовні побутові послуги, гуманітарну допомогу, психологічну підтримку, поспілкуватися, відпочити душею. Управління праці та соціального захисту, яке очолює депутат Хмельницької обласної ради Надія Підскоцька, дуже уважно й постійно опікується нами, ветеранами, залучає чимало додаткових, в тому числі й недержавних, ресурсів для реалізації проектів за участю літніх людей. Суттєві кошти виділяються на придбання ліків. Заклади культури теж не забувають про нас, маємо свої клуби, гуртки та хори, де розвиваємо таланти. Для наших громадських організацій влада виділила кімнати просто у приміщенні міськради, отож усім ветеранам зручно сюди приходити. Осередки ветеранської організації в мікрорайонах теж мають свої «домівки». У Кам’янці-Подільському насправді реалізовано гасло «Ніхто не забутий, ніщо не забуто», про що міська рада ветеранів зробила заяву для всіх ЗМІ краю. Добре було б, якби в усій Україні так ставилися до наших побратимів.
Леонтій РОГАЛЬ,голова ради ветеранів Кам’янця-Подільського.