Ухвалення законопроекту про судову реформу не повинно відбуватися поспіхом і потребує політичних узгоджень — наголосив глава парламенту Володимир Литвин на брифінгу після погоджувальної ради.
Він повідомив, що до парламенту внесено проект рішення Верховної Ради про скерування законопроекту про судоустрій та статус суддів, внесений Президентом Віктором Януковичем, на висновок до Венеціанської комісії. Однак, на думку В. Литвина, доцільно спочатку дочекатися 17 червня, коли завершиться внесення пропозицій від народних депутатів під час опрацювання законопроекту в профільному комітеті до другого читання, і побачити, чи є предмет звернення до Венеціанської комісії. 
Голова Верховної Ради нагадав, що проведення судової реформи — одне із зобов’язань нашої держави перед Радою Європи. «Нам треба робити роботу один раз, щоб двічі не переробляти, у зв’язку з тим, що Україна перебуває під моніторингом Ради Європи, — сказав В. Литвин. — Треба виконати всі свої зобов’язання, які брала на себе Україна при вступі до Ради Європи. Тоді Україна не перебуватиме під моніторингом і прийматимемо все, що відповідає Конституції та нашому баченню. Це у нас в Україні можна не виконувати ті зобов’язання, які береш на себе, а зі світом треба демонструвати відповідальні дії і позиції».
Коментуючи законопроект про порядок організації і проведення мирних заходів, який цього тижня планує розглядати парламент, глава парламенту відзначив, що профільний комітет під час опрацювання законопроекту зробив його «прийнятним, людським і цивілізованим» і отримав оцінку з боку міжнародного співтовариства. До робочої групи з опрацювання законопроекту було залучено експертів-правозахисників, які високо оцінили цей документ, також використано міжнародний законодавчий досвід. 
Глава парламенту також повідомив, що у п’ятницю, 18 червня, на вимогу опозиційних фракцій та за рішенням погоджувальної ради на «годину запитань до уряду» буде запрошено міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова.