Мешканці Закарпаття, дворогосподарства яких було підтоплено внаслідок інтенсивних дощів, що пройшли в області 3—4 червня, з питань відкачування води з підвалів житлових будинків та колодязів можуть звертатися до оперативно-рятувальної служби області за такими телефонами: 101, (0312) 66-01-14 та 66-07-01.
Як запевнив «Голос України» начальник головного управління МНС України в Закарпатській області Мирослав Щербей, жоден будинок не залишиться без допомоги еменесівців, кожній родині буде надано необхідну поміч, щоб люди відчували плече держави та турботу про них з боку владних структур.
До речі, голова Закарпатської облради та голова ради Міжнародної асоціації «Карпатський єврорегіон» Михайло Кічковський відправив Прем’єр-міністру Миколі Азарову телеграму, в якій просить український уряд, по можливості, підтримати наших сусідів у цей важкий для них час, адже коли таке лихо в 1998 і 2001 роках було в нас, угорці істотно підтримували жителів Закарпаття. Як добрі сусіди, ми також повинні допомогти подолати нинішнє горе своїм сусідам.
 
Закарпатська область.