Створивши новий Податковий кодекс, уряд, на жаль, порушив засади державної регуляторної політики — про це заявилa на прес-конференції народний депутат Ксенія Ляпіна.
Серед позитивних тенденцій народний депутат відзначила зближення бухгалтерського й податкового обліку, зменшення ставки податку, бажання в одному документі об’єднати адміністративні норми та чіткіше описати об’єкт оподаткування. Негативні моменти — низка норм, які внесені в розділ «Адміністративні положення», є не просто фіскальними, а вже «поліцейськими». За її словами, питання соціальних платежів взагалі винесені за межі спрощеної системи оподаткування. «Ми говоримо про інноваційний шлях розвитку, розвиток інтелектуальних видів бізнесу, але закриваємо їм лояльну систему оподаткування, яка дозволяє людині спокійно працювати за спрощеною системою оподаткування. Як на мене — це просто хибна система», — сказала Ксенія Ляпіна.
А екс-голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Олександра Кужель вважає позитивним те, що Податковий кодекс поданий до Верховної Ради. «Якщо багато обговорювати, в країні ніколи його не буде», — сказала вона. Олександра Кужель розповіла, що нині з підприємцями і промисловцями проводять зустрічі. Вона відзначила, що такий кодекс дуже гарний для великого бізнесу.