Теніс. 17-й Європейський міжпарламентський турнір. Участь беруть представники Грузії, Хорватії, Словенії, Італії, Швейцарії, Росії, Угорщини та України. Ці змагання вперше відбулися 1994 року в Бонні (ФРН). Тоді перемогу здобули естонці. А протягом усього цього періоду найчастіше чемпіонами ставали депутати з Фінляндії — шість разів.

Чому нинішній турнір, котрий стартував учора, доручили провести Україні? А це завдяки народним депутатам Павлові Костенку та Андрієві Кожем’якіну, котрі торік у Боснії стали бронзовими призерами. Тоді на раді капітанів вирішили наступні змагання провести в нашій країні.
Ця подія відбувається на спорткомплексі «Кампа», що у мальовничому куточку міста Буча під Києвом.
— Це місце обрали не тому, що тут чудова природа і відмінні умови (якісні корти, басейн, обслуга), — розповів кореспондентові «Голосу України» голова Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павло Костенко. — Просто в Києві, на жаль, нема такої бази. А тут є ще й криті корти. Тому дощ, негода нам не стане на заваді.
— Чи важко було організувати такий захід?
— Як-то кажуть, гуртом і батька легше бити. Знайшлися спонсори. А ще ціла група народних депутатів підставила плече. Це Руслан Зозуля, Костянтин Бондарєв, Руслан Богдан, Андрій Кожем’якін, Василь Хмельницький, Вадим Трофименко та інші. Вони надали і моральну, і матеріальну допомогу. Звичайно, наш комітет не стояв осторонь, а брав найактивнішу участь в організації. Підготовка тривала майже три місяці.
— Окрім вас із Кожем’якіним хтось іще з наших депутатів бере участь у турнірі?
— Так: Віктор Корж, Сергій Гусаров, Павло Климець. Назбиралося дві команди. За найсерйозніших конкурентів маємо словенців, чинних володарів Великого кришталевого кубка, італійців. Росія також традиційно виставила сильну команду.
Турнір фінішує сьогодні. Боротьба за призи обіцяє бути безкомпромісною і гострою. А ми, звичайно, сподіваємося на якісну гру і високі місця українських депутатів.
На знімках: зіграний дует у складі Андрія Кожем’якіна (ліворуч) і Павла Костенка біля головного призу; чудово почувається на корті депутат Держдуми Російської Федерації Анатолій Губкін; народний депутат України Віктор Корж і депутат Національних зборів Угорщини Лайош Шукс.
Фото Сергія Ковальчука.
Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.