Футбол. Національна збірна України має складатися з українців за походженням. Так прокоментував можливу натуралізацію оборонця харківського «Металіста» Папи Гуйє перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко, виступаючи на одному з радіоканалів.
— Я переконаний, що нам не потрібна, так би мовити, поголовна натуралізація. Нам не потрібно натуралізовувати всіх, хто цього бажає, заради того, щоб цей футболіст мав можливість грати за збірну України. Вдумайтесь, будь ласка: це — національна команда країни!
Я зовсім не прибічник маргінальних поглядів у житті й політиці. Поважаю людину будь-якого віросповідання чи кольору шкіри. Але в збірній України повинні грати українці. І не за паспортом, а за походженням.
Особисто я глибоко поважаю Папу Гуйє за його ставлення до справи. Те саме скажу про гравців інших клубів — того ж Фернандиньйо чи багатьох темношкірих гравців із київського «Динамо», інших клубів. Отже, нічого поганого в натуралізації Папи Гуйє я не бачу, якщо він потрібний Мирону Богдановичу Маркевичу. Але я бачу можливість зробити так, щоб національна команда України складалася з українців за походженням...