Будинок заводоуправління ВАТ «Лиссода» тепер уже пікетують працівники ДП «Лисичанська ТЕЦ». Від керівництва содового заводу вони вимагають погасити заборгованість перед їхнім підприємством.
ДП «Лисичанська ТЕЦ» має велику дебіторську заборгованість, яка вже кілька місяців не дає змоги керівництву підприємства повною мірою виплачувати зарплату своїм співробітникам. Найбільшим винуватцем такої ситуації є содовий завод, що заборгував за спожиту пару. Крім того, співробітники ДП «Лисичанська ТЕЦ» вимагають пуску содового заводу. За словами тепловиків, їхні підприємства нерозривно пов’язані між собою, тому зупинення «Лиссоди» загрожує також нормальній роботі ТЕЦ.
Пікетування тривало близько години, однак ніхто з керівництва ВАТ «Лисичанська сода» до тих, хто зібрався, так і не вийшов. Вирішивши, що пікетування заводоуправління нічого не дасть, працівники ТЕЦ вирушили до будинку Лисичанського виконкому. З ними зустрівся міський голова Сергій Дунаєв. Говорячи про відновлення виробництва на «Лиссоді», він зазначив, що, крім керівників і власників підприємства, цю проблему ніхто розв’язати не в змозі. Сергій Дунаєв коротенько описав тепловикам ситуацію навколо содового заводу, наголосивши, що він, як міський голова, у рамках своєї компетенції робить усе можливе для пуску підприємства. Зокрема, міська влада не раз пропонувала різні варіанти з відновлення виробничої діяльності ВАТ «Лисичанська сода», які позитивно сприймалися й керівництвом області, і керівництвом ДК «Газ України», і керівництвом ДП «Лисичанська ТЕЦ», і представниками «Лиссоди». Однак потім керівництво содового заводу з невідомих причин домовленості не виконувало.