ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Враховуючи вагому роль міста Луцька в історії України, беручи до уваги важливе значення його пам’яток архітектури, археології, історії і культури та у зв’язку з наближенням 925-річного ювілею міста Верховна Рада України постановляє:
1. Провести необхідні заходи щодо відзначення на державному рівні ювілею.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
1) прийняти відповідне рішення про відзначення 925-ї річниці заснування міста Луцька;
2) при підготовці проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» і при підготовці проекту Закону України про Державний бюджет України на 2011 рік врахувати потреби відзначення 925-річчя міста Луцька;
3) утворити Організаційний комітет з підготовки та проведення заходів з відзначення на державному рівні 925-ї річниці заснування міста Луцька;
4) Організаційному комітету розробити та затвердити план заходів з відзначення на державному рівні 925-ї річниці заснування міста Луцька, в якому передбачити:
проведення науково-дослідницьких робіт і популяризацію культурного надбання міста Луцька;
реставрацію пам’яток архітектури;
впорядкування житлово-комунального господарства міста;
організацію культурно-мистецьких та освітніх заходів;
підготовку та друк історико-краєзнавчого видання про місто.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації підготовки та відзначення 925-ї річниці заснування міста Луцька.
4. Запропонувати:
Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, присвячену 925-річчю заснування міста Луцька;
Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок, присвячених 925-річчю заснування міста Луцька.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності, Комітет Верховної Ради України з питань бюджету, Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.
6. Ця Постанова набирає чинності з дня її оприлюднення.
Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН.
м. Київ, 2 червня 2010 року,
№ 2305-VІ.