Процес розпочався в ніч на четвер. До речі, згадані печі — це 40 відсотків усього виробничого потенціалу підприємства. Попри обіцянку розібратися з Балкою Середньою у десятиденний термін, спеціальна комісія, призначена головою Запорізької облдержадміністрації ще 31 травня, ніяк не прозвітувала про свою роботу. Тим часом страждає виробництво трьох найпотужніших металургійних заводів Запоріжжя. Першим не витримав феросплавний завод (ЗФЗ).
«Присутність сторонніх осіб на території відвалів підприємства активізує рух на ринку крадених феросплавів, — заявив із цього приводу голова правління ЗФЗ Павло Кравченко. — Після захоплення промополігона підприємства, структури, що працюють на тіньовому ринку металів, отримали нагоду безперешкодно вивозити з території відвалів все, що вважають за потрібне».
«За рішенням керівництва, — пояснила прес-служба ЗФЗ, — ми вирішили не використовувати метал, в результаті обробки якого ми вивозимо на полігон шлаки. Таке рішення прийнято і заради співробітників, і заради заводу». Варто додати, що зупинка попередньо здійснена до кінця поточного місяця. А як буде далі — покаже час.