У Житомирській міськраді відбувся своєрідний випускний вечір — 50 слухачів отримали сертифікати про успішне закінчення «Школи місцевого самоврядування». Особливістю цьогорічного курсу було те, що до навчання запросили не лише старшокласників та студентів, а й представників молодіжних громадських організацій.
На лекціях і заняттях вони вивчали, що являють собою органи місцевого самоврядування, які функції виконують і як все це реалізується у житті. Вітаючи випускників, заступник міського голови Олег Старинець зазначив, що серед працівників міськвиконкому є ті, хто пройшов курс навчання раніше, частину випускників різних років зараховано до кадрового резерву.
«Школа місцевого самоврядування» — це ексклюзивна програма, яка діє в Житомирі з 2001 року. Вона реалізовується об’єднанням громадян «Рідне місто», міським молодіжним громадським об’єднанням «ХХІ Платформа» за безпосередньої підтримки міського голови та управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськради. Загалом з початку здійснення цього проекту до навчання було залучено близько трьох тисяч осіб. Але сертифікати отримали лише ті, хто проявив наполегливість у здобутті знань.