Голова Верховної Ради України Володимир Литвин повернув до Генеральної прокуратури подання про надання згоди на зняття недоторканності й притягнення до кримінальної відповідальності депутатів від фракції «НУ-НС» Юрія Гримчака й Андрія Парубія. Про це В. Литвин повідомив журналістам у ході офіційного візиту на Кіпр.
Глава парламенту сказав, що виконав рішення Регламентного комітету Верховної Ради, який запропонував звернутися до Генпрокуратури з проханням надати додаткові матеріали з цього питання. «З огляду на це й підписано відповідне звернення до Генеральної прокуратури», — повідомив В. Литвин.
За його словами, «далі все залежатиме від того, яку буде надано додаткову інформацію і як відбудеться розгляд у відповідному комітеті». «Я переконаний, що застосовувати арсенал із дій терористичних організацій і зіставляти їх із захистом опозиції, я думаю, це два різні підходи, про які не варто взагалі говорити», — сказав В. Литвин.
«Головне — які уроки буде винесено з того, що сталося», — сказав він.
Регламентний комітет Верховної Ради на своєму засіданні рекомендував повернути відповідне подання до Генеральної прокуратури, — повідомляє «Інтерфакс-Україна».
Нагадаємо, прокуратура направила подання про зняття депутатської недоторканності з двох депутатів фракції «НУ-НС» у зв’язку з їхньою участю в бійках під час засідання Верховної Ради 27 квітня, коли парламент ратифікував угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.