Державна інспекція з контролю за цінами у Миколаївській області встановила кричущі порушення цінової політики шкільного, інтернатського та студентського громадського харчування. 

Замість гранично допустимої націнки на сировину та продукти для приготування їжі власного виробництва (50 відсотків) працівники закладів громадського харчування накручували до 500 відсотків. А надбавку на закупівельні товари (готова для вживання продукція галузей харчової промисловості) замість гранично допустимих 15 відсотків до вартості придбання накручували до 113 відсотків. Заробляти на студентах і школярах легко, оскільки вибору у них немає, і вони змушені харчуватися за тими цінами, які їм пропонують.

За результатами перевірок суб’єктам ведення господарства спрямовані відповідні приписи, до них застосовані економічні санкції на суму понад 420 тисяч гривень. 34 посадові особи оштрафовано, на 11 осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення.