Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк прийняв делегацію Грузії на чолі з міністром закордонних справ цієї країни Гріголом Вашадзе в рамках його офіційного візиту до України.
«В Україні протягом останніх 3—4 місяців спостерігається певна політична стабільність. Такого ще не було за останні 19 років незалежності нашої держави», — заявив під час перемовин Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк.
За його словами, коаліційні політичні сили, відповідно до запропонованих Президентом В. Януковичем реформ, єдині у намаганні разом із урядом будувати узгоджену ефективну політику сталого розвитку Української держави задля об’єднання країни. При цьому, зауважив він, «в Україні існує і сильна опозиція». На думку 
А. Мартинюка, «якщо ми й надалі входитимемо до цивілізованого демократичного світу, то маємо сприймати конструктивну критику з боку опозиційних сил».
У рамках зустрічі сторони обговорили питання пріоритетів українсько-грузинських двосторонніх відносин, що ґрунтуються на взаємоповазі до обраних країнами шляхів побудови своєї держави, зокрема, у післякризовий період, підтвердили курс на інтеграцію своїх країн у міжнародне світове співтовариство.
Також співрозмовники порушили питання щодо вивчення та використання досвіду проведення загальнодержавних та місцевих виборів. У цьому контексті А. Мартинюк зазначив, що був позитивно здивований результатами останніх виборів до місцевих органів влади Грузії, де переконливу перемогу отримала правляча партія.
«Україна для Грузії є стратегічним союзником і одним із головних торгових партнерів», — своєю чергою наголосив міністр закордонних справ Грузії. Він висловив подяку «українському народові, Президентові, уряду та парламенту за виважену, продуману та правову позицію України по відношенню до територіальної цілісності та суверенітету Грузії».
Глава грузинського зовнішньополітичного відомства висловив подяку А. Мартинюку за надання чіткої політичної картини, що відображає стан справ в Україні, та підтвердив прагнення офіційного Тбілісі сприяти здійсненню в нашій країні реформ і зміцненню демократії. Водночас він висловив сподівання, що демократичні перетворення в Українській державі триватимуть і надалі.
У зустрічі взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол України в Грузії Василь Цибенко та глава дипломатичної місії Грузії в Україні Грігол Катамадзе.
Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.