Футбол. Учора гравці й тренери сімферопольської «Таврії» побували на республіканському стадіоні «Локомотив», де їх урочисто вшановували із здобуттям Кубка України.
А сьогодні підопічні Сергія Пучкова перебазуються до Євпаторії. Там до 30 червня вони готуватимуться до нового сезону. Тренуватиметься команда на базі Національного центру параолімпійської підготовки.
Крім навчально-тренувальної роботи, для «Таврії» заплановано й кілька спарингів. Уже відомо, що 15 червня кримчани зіграють із молдавською «Іскрою-Сталлю» (віце-чемпіоном Молдови), 16 червня — з «Оболонню», 19 червня — з «Кривбасом», 22 червня — з «Іллічівцем» (можливий інший суперник), 23 червня — з молодіжним складом донецького «Металурга» і 28 червня — з «Волинню».
Протягом перших двох днів липня «Таврія» тренуватиметься на своїй базі в Поштовому, а 3 липня вирушить до Запоріжжя на матч за Суперкубок країни проти донецького «Шахтаря» (відбудеться 4 липня).
***
Повернулися з відпустки і почали тренувальні збори також «Металіст» (перебуває в Трускавці) та «Оболонь». Харків’яни працюватимуть до 17 червня. Зіграють контрольний матч. А потім в Австрії, куди вирушать 18 червня, заплановано п’ять контрольних зустрічей: 19 червня — з одним із місцевих клубів, 22 червня — «Акмаром», 28 червня — з «Анжи», 1 липня — з болгарським «Левським».
«Пивовари» учора вирушили до Криму. З командою тренується колишній півоборонець «Металіста» Валентин Слюсар, а ще воротар з «Іллічівця» Олег Остапенко. Ще група можливих новобранців має приєднатися до команди в Криму. Там «Оболонь» планує зіграти з «Таврією» (16 червня), ПФК «Севастополь» (20 червня), «Волинню» (23 червня).