Три місяці в Кам’янці-Подільському працює новостворене комунальне підприємство «Міськтепловоденергія», яке зобов’язалося забезпечувати місто теплом, холодною та гарячою водою, проводити очистку стоків.
Раніше майже сім років цим займалося закрите акціонерне товариство. Міська влада понад рік у судах відстоювала повернення майнового комплексу в комунальну власність і перемогла. Відтак одразу ж узялася давати лад занедбаним мережам. За словами головного інженера згаданого підприємства Сергія Микуліна, деякі ділянки ще однієї зими не пережили б. Тож розпочато прокладку нових труб загальною довжиною один кілометр 200 метрів. Значні зусилля тепловики спрямовують на ремонт внутрішньобудинкових мереж.
На все ресурсів не вистачає, тим часом населення за три місяці вже заборгувало комунальникам понад 2 млн. гривень. Водночас «Міськтепловоденергія» не має заборгованості ні перед державою, ні перед працівниками, як це було при ЗАТ. Крім того, щомісяця підприємство згідно з домовленістю з «Нафтогазом України» сплачує йому по 388 тисяч гривень від суми заборгованості, що склалася за попереднього власника.