Під час аварійно-пошукових робіт на шахті імені Скочинського державного підприємства «Донецька вугільна енергетична компанія» без ознак життя знайдено тіло третього із п’яти гірників, які опинилися під завалом внаслідок аварії в неділю. На ранок середи визволити загиблого не було можливості через відсутність вільного доступу до цієї частини виробки. Учора гірничорятувальники продовжували розбирати завал. Роботу шахти призупинено.
Як повідомляла газета, 6 червня на шахті стався раптовий викид вугілля і газу. На аварійній дільниці п’ятеро гірників залишилися в заваленій лаві (доля двох із них на момент підготовки інформації залишалася невідомою), 18 вийшли на поверхню і зараз перебувають у лікарні. Стан потерпілих задовільний. Держгірпромнагляд розпочав цільову перевірку стану безпеки на 64 шахтах, небезпечних за аналогічними газодинамічними явищами.
Члени комісії з розслідування причин аварії зустрілися з родинами загиблих шахтарів. Під час прийому визначався розмір державної допомоги сім’ям у зв’язку із втратою годувальника, а також інші необхідні заходи. За законом, кожна родина отримає п’ятирічний заробіток загиблого, а також по одному річному заробітку на кожного з утриманців (неповнолітніх дітей, батьків-пенсіонерів тощо). Крім того, призначаються щомісячні виплати, а в разі необхідності члени родини отримують путівки та лікування.