Традиційний для Донецької області фестиваль преси цього року пройшов у Маріуполі. На алеях Міського саду розгорнули свої експозиції редакції газет і журналів. Працював у саду і куточок «Голосу України»: мешканці міста змогли більше дізнатися про парламентське видання, а передплатники — отримати сувеніри із символікою газети. Приємно було зустріти нашого давнього читача Олексія Назаренка. Свого часу маріуполець двічі ставав переможцем лотереї для передплатників газети. І на свято преси вдягнув фірмові футболку та кепку із логотипом «Голосу України».
«Ціную вашу газету насамперед за те, що вона друкує закони, а для мене це важливо, — розповів Олексій Якович. — Мені доводилося боротися за справедливість: проти свого незаконного звільнення, за права онуків, які не отримують належну пенсію у зв’язку із втратою годувальника-батька. Вважаю, кожному потрібно володіти інформацією про свої права та вміти відстоювати їх». Читач хотів би бачити на сторінках газети більше практичних порад і роз’яснень від юристів. Інших маріупольців зацікавила публікація «Голосу України», присвячена екологічним проблемам міста. А представники відділу культури запропонували більше писати про події у культурному житті, щоб підтримати ентузіастів своєї справи.
Міський голова Маріуполя Юрій Хотлубей, який зустрівся із журналістами, розповів, що місцева влада реагує на кожен критичний виступ у пресі чи на телебаченні: «За виступами в ЗМІ заводяться картки, як і за зверненнями громадян. І ці справи перебувають на контролі. Трапляється, що ми проводимо наради за підсумками публікацій у пресі». Таку конструктивну позицію можна лише вітати. Критичні зауваження в пресі допомагають зробити місто чистішим і зручнішим для мешканців.
На знімку: публікації «Голосу України» зацікавили мешканців міста.
Фото Олексія БУДЬКА.