Безпрецедентний щодо своєї дикості випадок стався в Миколаєві: жебракові, котрий заробляв на життя в інвалідній колясці під виглядом безногого каліки, хтось відрізав ступні.
Чоловіка з відрізаними кінцівками знайшли на околиці міста й доставили в лікарню швидкої медичної допомоги. Під час огляду пацієнта лікарі були вражені: ступні ампутовані на професійному рівні. Як підкреслив головний лікар ЛШМД Олександр Дем’янов, на тілі потерпілого видно сліди від уколів і джгутів, а сама операція зроблена гострим предметом, схоже, скальпелем.
Пацієнт у поясненнях плутається і слабо пам’ятає попередні події. Твердить: зупинилася якась машина, вийшло кілька людей, його вдарили по голові, а коли опам’ятався, був уже без ступень.
Міліція встановила особу потерпілого і його «місце роботи». Він просив милостиню на миколаївських перехрестях, видаючи себе за безногого каліку-фронтовика. Співробітники карного розшуку в пошуках причетних до скоєння злочину відпрацьовують і таку версію: людину могли позбавити ніг ті, хто на ньому заробляв.