Про це в інтерв’ю «Голосу України» заявив народний депутат Олександр Голуб (КПУ), який підготував відповідний законопроект №6458 (днями він зареєстрований у парламенті).
«Останнім часом ми бачимо страшні порушення у питаннях стосовно захисту навколишнього середовища і тваринного світу. З одного боку, наш законопроект посилить відповідальність за охорону навколишнього середовища, з другого — залучить якомога більше громадських організацій до вирішення цих проблем. До речі, цей документ — наша спільна ініціатива з Київським екологічним центром», — поділився парламентарій.
Зокрема, пропонується доповнити статтю 37 закону ? Про тваринний світ? забороною на імпорт, виготовлення, реалізацію та використання ліскових сіткових матеріалів і електричного устаткування для добування тварин (електровудочок, ехолотів). Документом також пропонується надавати право органам місцевого самоврядування встановлювати «сезони тиші», тобто обмежувати господарську діяльність й відвідування людьми місць масового розмноження тварин і виведення ними потомства.
Комуністи також пропонують встановити перелік знарядь ловлі, заборонених для виготовлення, реклами, збуту та застосування.