На Львівщині від СНІДу померло 192 особи, у тому числі п’ятеро дітей. Лише цього року виявлено 77 нових випадків ВІЛ-інфекції. А загалом в області під диспансерним наглядом перебуває 1585 ВІЛ-позитивних, в тому числі 353 особи з розвинутою стадією ВІЛ-інфекції (хворі на СНІД) і 20 вагітних жінок з позитивним ВІЛ-статусом.
Поширеність ВІЛ на території Львівської області, таким чином, становить 
62,2 випадки на 100 тисяч мешканців (середньоукраїнська поширеність — 220,9 випадку на 100 тисяч населення). Однак є адміністративні території, де показник ВІЛ-інфекції перевищує середній по області у 2 рази. Це — міста Борислав, Червоноград, Стрий, Львів. Такий стан справ став наслідком концентрації у цих містах споживачів ін’єкційних наркотиків.
Отже, Львівщина, яка ще два роки тому (до речі, як і Івано-Франківщина та Тернопільщина) була наприкінці сумного списку, зараз вже стрімко наближається до показників Донецької та Дніпропетровської областей за кількістю виявлених ВІЛ-позитивних осіб. Причому, торік лише 30 відсотків зараження відбулося статевим шляхом.
Загалом епідемія ВІЛ/СНІДУ стрімко поширюється по всій Україні. Вже на початку цього року на обліку стояли 161 тисяча ВІЛ-позитивних та понад 31 тисяча хворих на СНІД. Більше 18 тисяч встигли піти з життя. Усі ці дані стали відомі громадськості під час проведення у Львові «круглого столу» за участі медиків та представників найвпливовіших громадських організацій, які зараз долучаються до боротьби з цією страшною інфекцією.