До 15 червня буде завершено монтаж металоконструкцій на будівництві суперсучасного зернового термінала, будівництво якого розпочалося на території Херсонського морського торгового порту. Він розрахований на одночасне зберігання 24 тисяч тонн зерна.

— Новий об’єкт, — розповів «Голосу України» начальник ХМТП Андрій Єгоров, — включено до складу пріоритетних проектів розвитку на 2010 рік. Він стане першим кроком щодо реалізації генеральної схеми розвитку порту до 2015 року, що передбачає освоєння лівого берега Дніпра.

Термінал із зберігання та відвантаження зерна складається з 11 елеваторних ємностей висотою від 10 до 17 метрів, об’єднаних транспортними галереями, якими буде пересуватися зерновий потік. У комплексі також передбачена суднонавантажувальна машина, продуктивність розвантаження залізничних вагонів — 350 тонн зерна на годину, автомобілів — 300 тонн на годину. Перший етап будівництва зернового термінала завершиться 29 вересня 2010 року, а друга черга буде введена в експлуатацію наприкінці грудня 2010 року. Кошторисна вартість будівництва комплексу — 32 мільйони гривень. До нового зернового термінала планується також підвести залізничну вітку з Цюрупинська.