За вмістом вітаміну С полуниця поступається тільки чорній смородині. У п’яти ягодах середньої величини вітаміну С стільки ж, скільки в одному великому апельсині. А фолієвої кислоти в полуниці більше, ніж у малині і винограді.
Якщо щодня їсти ці ягоди, зміцнюються імунна система і стінки судин. Полуниця має потужну протизапальну і протимікробну дію. Тому в разі хворого шлунка її прописують як ліки.
Багато голівудських зірок періодично дотримуються полуничної дієти. Три дні на тиждень упродовж місяця вони харчуються тільки цією смачною ягодою. Вживати її можна без обмежень, якщо вам не заважає алергія.
Полуниця — сильний алерген. Схильним до алергії потрібно зменшити її споживання або запивати ягоди будь-яким кисломолочним продуктом.
Полуниця також протипоказана при підвищеному виділенні шлункового соку, тривалих шлункових і печінкових кольках та апендициті. Маленьким дітям і вагітним жінкам полуницю й напої з її листя треба вживати з особливою обережністю.