Перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, як повідомляє прес-служба ПР, переконаний: наступні перегони до Верховної Ради відбудуться відповідно до Конституції України, а саме — у кінці 2012 року. А нині, на думку політика, потрібно засукавши рукави працювати, а не влазити у ще одну парламентську кампанію, яка, крім розколу суспільства, нічого не принесе.
«Парламентські вибори будуть призначені не відповідно до корпоративних чи партійних інтересів, а відповідно до інтересів країни. Сьогодні є Конституція, яка чітко регламентує час виборів у парламент, що мають відбутися наприкінці 2012 року», — сказав М. Чечетов. Він наголосив, що немає жодних передумов для того, щоб порушувати Конституцію, і Партія регіонів ніколи не піде шляхом порушення Основного Закону.
Водночас в інтерв’ю ІМК народний депутат від «НУ-НС» Тарас Стецьків висловив думку, що у біло-сині мають сценарій проведення позачергових парламентських виборів. Але вони його застосують тільки тоді, коли це їм буде вигідно.
«Якщо вони нормально відпрацюють цей рік і цю зиму, і їх електоральна підтримка буде на такому ж рівні, як і сьогодні, — я не виключаю, що Партія регіонів може піти на дострокові вибори», — сказав Т. Стецьків.
Крім того, він наголосив, що механізму проведення дострокових парламентських виборів на сьогодні не існує. Хоча варіанти для розпуску Верховної Ради можуть з’явитися, не виключив народний депутат.