На прес-конференції в Тернополі народний депутат, член фракції «За Україну» Іван Стойко критично оцінив 100 днів перебування при владі Президента України Віктора Януковича. На його думку, за цей час Україна послабила свої позиції, а зовнішній вектор змінився на 180 градусів. Перекреслено шлях до НАТО, на 25 років продовжено термін перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі. Коаліція у Верховній Раді створена незаконно, всупереч Конституції.
Крім того, народний обранець переконаний: соціально-економічна ситуація не поліпшилась, не відбувається системних змін, не зменшується дефіцит бюджету, немає обіцяних податкових канікул. Натомість, за його словами, посилюється податковий тиск, найкращі підприємства передаються під контроль «путінській команді», Україна потрапляє в дедалі більшу залежність від Росії. І не лише економічну, а й політичну, духовну. Навіть за Кучми немислимо було уявити, що в нашій країні з’явиться пам’ятник Сталіну, а в Українському домі відбудеться провокаційна фотовиставка про волинську трагедію. Водночас чиняться утиски на свободу слова, «усники» замінили «темники».
На запитання журналістів, чи не бачить народний депутат хоч якогось позитиву в діях влади і чому тоді зростає рейтинг четвертого Президента, Іван Стойко відповів, що позитивно оцінює переговори з Росією про демаркацію кордонів. Щодо рейтингів, то він вважає їх замовними, а справжні можна буде дізнатися напередодні виборів. Якщо не буде істотного підвищення зарплат, пенсій, а натомість зростуть тарифи на житлово-комунальні послуги, ціни на найнеобхідніше, — народ не мовчатиме. Опозиція — також. І не так важливо, щоб вона злилась в одну силу. На думку народного депутата, передчасно казати, що настав час для того, щоб люди вийшли на новий Майдан. Але він не сумнівається, що протести будуть.
Тернопільська область.