За порушення у використанні бюджетних коштів на Луганщині притягли до відповідальності 400 посадових осіб. За результатами проведених протягом 2009—2010 років перевірок виконання вимог Бюджетного кодексу України в органах охорони здоров’я, освіти, на підприємствах вугільної галузі, житлово-комунального господарства, агропромислового комплексу порушено 74 кримінальні справи.
Завдяки прокурорському втручанню до бюджету відшкодовано понад 150 млн. грн. Серйозні порушення бюджетного й фінансового законодавства поширені у вугільній галузі, підприємства якої становлять основний промисловий потенціал області. Наприклад, в 2010 році для підтримки галузі з держбюджету надійшло 320 млн. грн., однак значна частина коштів використовувалася не за цільовим призначенням.
Значні фінансові порушення також є у використанні коштів з обласного й місцевих бюджетів, які спрямовані на будівництво, ремонт і реконструкцію об’єктів. Найпоширенішими тут є випадки необґрунтованого завищення обсягів виконаних робіт. Занепокоєння прокурорів викликає стан дотримання бюджетного законодавства в медичних установах області. Перевірки засвідчили наявність випадків закупівлі за бюджетні кошти дорогого устаткування, яке тривалий час не використовується. Уже цього року судами за позовами прокурорів в інтересах державного й місцевого бюджетів стягнено понад 15 млн. грн.