Набув чинності вирок щодо колишнього слідчого з особливо важливих справ обласного управління внутрішніх справ Михайла Ч. Він 2005 року привласнив та намагався продати частину речового доказу — понад 1,2 кілограма наркотичної речовини.
А розпочалася ця кримінальна історія з того, що наприкінці 2004 року правники міліції затримали в одному з сіл Луцького району групу осіб, яка влаштувала лабораторію з виготовлення концентрату з макової соломки. Під час проведення цієї операції в наркоділків було вилучено п’ятилітрову пластикову ємність екстрактного опію, маса якого в перерахунку на суху речовину становила понад 1600 грамів. Після проведення експертизи ємність передали слідчому з особливо важливих справ УМВС України у Волинській області Михайлу Ч., який і мав розслідувати цю справу.
Знаючи дійсну вартість концентрату опію на «чорному ринку», слідчий вирішив заробити на ньому. Тим паче, що знав осіб, які можуть стати його посередниками. Допомогти «підприємливому» міліціонеру взялася одна його знайома, кримінальну справу якої розслідував Михайло Ч. Відливши з ємкості більшу частину наркотичної речовини, горе-слідчий, аби не виявили крадіжки, долив у посудину розчинник. Покупцями погодилися стати двоє мешканців Криму, до речі, з великим кримінальним минулим. Про злочинну оборудку дізналися в Службі безпеки України.
Коли справу про протизаконні дії міліціонера вже було передано до суду, на вимогу СБУ суд призначив експертизу речових доказів. Вона встановила, що в ємності замість 1600 залишилося лише 400 грамів концентрату опію. Прокуратура міста Луцька порушила проти слідчого, якого запідозрили у привласненні речового доказу і намаганні його збуту, кримінальну справу. Цими днями Луцький міськрайонний суд визнав колишнього міліціонера винним. За вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст. 307 (незаконний збут наркотичних засобів) та ч.3 ст. 308 (заволодіння наркотичними засобами шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, колишньому слідчому з особливо важливих справ управління МВС України у Волинській області Михайлу Ч. призначено покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.