Делегація бізнесменів із Клайпеди, яку очолив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Литва в Україні Пятрас Вайтекунас, відвідала Херсонський морський торговельний порт. Гості із Прибалтики прибули із пропозицією взяти участь у міжнародному проекті «Вікінг» — маршруті контейнерного поїзда Іллічевськ—Клайпеда.
Окрім того, литовські бізнесмени ознайомилися з генеральною схемою розвитку Херсонського морського торговельного порту до 2015 року та з окремими інвестиційними проектами. Вони отримали інформацію про реконструкцію причалу №10, будівництво залізничної колії до причалів №2 і №3 і залізничної гілки довжиною 12,5 кілометра від станції Цюрупинськ до затону №1.
За підсумками зустрічі було ухвалено рішення про проведення спільної інтернет-конференції та про підготовку документів про можливу участь Клайпедського морського торговельного порту в інвестиціях у Херсонський порт.
Припинено діяльність п’яти нелегальних ринків
Правоохоронні органи припинили діяльність п’яти ринків, які тривалий час працювали на території Генічеського району без правовстановлюючих і дозвільних документів.
Під час перевірки з’ясувалося, що ринковий збір і, ймовірно, солідна винагорода за право торгівлі збиралися для однієї людини. За однією з версій правоохоронців, ринки належали високопоставленому районному чиновникові. На кожному з них налічувалося від 200 до 400 робочих місць.
Нині вивчається питання подальшої долі ринків. Можливо, що їх передадуть у власність територіальної громади міста Генічеська або підприємці, котрі торгують там, створять кооператив.
Правоохоронні органі продовжують вивчати ситуацію із припиненням діяльності ринків. Після вивчення всіх деталей їх роботи буде ухвалено рішення про порушення кримінальної справи.