Голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида взяв участь у координаційній нараді керівників правоохоронних органів краю. Обговорювали питання протидії злочинам, які пов’язані з контрабандою і нелегальною міграцією, оперативно-розшуковою діяльністю та результатами судового розгляду кримінальних справ.
Прокурор Закарпатської області Анатолій Петруня зазначив: співпрацю правоохоронних органів у сфері протидії контрабанді та нелегальній міграції важко назвати ефективною. Статистика свідчить про зменшення кількості виявлених злочинів та відсотка їхнього розкриття. До того ж навіть якщо справи доводять до суду, рішення не завжди виносяться на користь держави: за чотири місяці поточного року судами закрито 26 адміністративних справ на суму майже 2 мільйони гривень, порівняно з дев’ятьма справами за аналогічний період 2009 року.
Голова облдержадміністрації, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю ОДА, наголосив, що наявність кордону з чотирма європейськими державами покладає на правоохоронців краю особливу відповідальність. «На жаль, сьогодні шляхи співпраці правоохоронних органів потребують удосконалення. Найперше, з чим слід боротися, — «кришування» незаконних оборудок самими силовими структурами.
Такі наради, на переконання правоохоронців, повинні стати традиційними та сприяти поліпшенню криміногенної ситуації в області.