Про перспективи модернізації служби журналістам на брифінгу розповів начальник Головного управління державної служби України в Закарпатській області Василь Попадинець.
Головне управління держслужби України у тісній співпраці з європейськими партнерами підготувало низку пропозицій. Вони передбачають, зокрема, модернізацію системи центральних органів виконавчої влади, державної служби, її професійний розвиток, урегулювання конфлікту інтересів, запобігання корупції тощо.
За словами Василя Попадинця, проекти нормативно-правових актів підготовлено з кожного питання. Перший блок — модернізація системи центральних органів виконавчої влади — є основою реформи й передбачає істотне скорочення видатків на державне управління. Саме на цьому акцентують увагу Президент та Кабмін. Ідеться не про механічне скорочення, а про правильний перерозподіл функцій, які дублюються. Передбачається також і прийняття нової редакції закону «Про державну службу», спрямованого, зокрема, на розмежування політичних і адміністративних посад. Правова основа для створення системи дисциплінарної відповідальності держслужбовців — ще одна важлива складова цього законопроекту.
Крім того, Головдержслужба розробила законопроект та план заходів із впровадження антикорупційного пакета законів, які мають набрати чинності 
з 1 січня 2011 року. Йдеться, як повідомили «Голосу України» в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю ОДА, і про впровадження електронного урядування — електронний документообіг, створення національної бази електронних особових справ службовців, надання державних послуг у режимі он-лайн. Тож до старту масштабних реформ усе готово.