Представлена Президентом програма економічних реформ написана лише для того, щоб отримати від Міжнародного валютного фонду 20 мільярдів доларів кредиту, — таку думку під час учорашньої прес-конференції на тему «Економічні реформи Віктора Януковича: міф чи реальність?» висловив глава опозиційного уряду, народний депутат Сергій Соболєв (БЮТ). 
При цьому він зауважив, що під запропонованим документом могли б підписатися до 90 відсотків громадян, бо у ньому «є струнка система гарних фраз». Проте очікувати втілення цієї програми не варто хоча б тому, що реальний дефіцит бюджету у нинішньому році сягне 15 відсотків, що обсяг іноземних інвестицій порівняно з минулим роком уже скоротився на 29 відсотків, що знову повертають технопарки «як крізь вікна контрабанди для своїх», що влада не збирається денонсувати офшорні угоди з Кіпром, через які щороку вимивається від 40 до 50 мільярдів доларів.
Схожу думку висловив інший учасник прес-конференції, народний депутат Павло Жебрівський («НУ—НС»). «Я прочитав 77 сторінок програми економічних реформ Януковича і скажу вам, що мені подобається», — розпочав він, однак одразу уточнив, що одна справа забаганки, а зовсім інша — реальність. «Це як в романі Оруела «1984»: виходиш на вулицю — тебе б’ють, арештовують, а приходиш додому, натискаєш на кнопку і «міністерство правди» розповідає, як усім гарно живеться», — зауважив він. Відтак П. Жебрівський також висловив сумнів, що ця програма може бути реалізована. Тим паче що до коаліції входить фракція Компартії, котрій буде дуже важко погодитися на впровадження задекларованого в програмі вільного ринку землі, чи на збільшення пенсійного віку, чи на підвищення вартості комунальних послуг. Враховуючи це, С. Соболєв висловив думку, що реалізація задекларованих у програмі реформ можлива лише після проведення дострокових парламентських виборів та формування нового уряду.