Перші десять терміналів для сплати коштів за комунальні послуги встановлено у Вінниці з метою зменшення черг у касах ЖЕКів та поштових відділень. 
— Щоб сплатити за комунальні послуги у нашому місті, треба вистояти чергу або біля каси у ЖЕКу, або у поштовому відділенні, — каже директор підприємства з комунальних платежів Олександр Вороновський. — Саме в цих пунктах більшість мешканців міста розраховуються з комунальниками. Ми вирішили допомогти владі позбутися черг. Якщо є термінали для поповнення рахунків за користування мобільними телефонами, то чому не можна так само платити за комуналку? Через термінал можна розрахуватися також за користування телефоном, сплатити за Інтерент та кабельне телебачення. Ними можуть користуватися приватні підприємці, сплачуючи податки і платежі до Пенсійного фонду. Приймаються й спеціалізовані платежі — судів, управління юстиції, ДАІ, виконавчі збори та інші.
— Інкасацію і контроль платежів здійснюють банки, забезпечуючи надходження грошей в день платежу, — уточнює співрозмовник. Що важливо, комунальні платежі від населення приймаються без комісії. Для інших видів розрахунків встановлено мінімальну суму комісійних. Наприклад, комісія платежу за Інтернет становить приблизно одну гривню. У перший місяць роботи нових терміналів біля них чергуватимуть фахівці. Щоб допомогти у користуванні автоматами насамперед літнім людям. Після завершення експерименту підприємство планує збільшити кількість таких терміналів. 
Вінниця.